achielle

Wat Achielle zo uniek maakt is dat alle stalen frames nog in eigen fabriek gemaakt worden. Van buis tot volledige fiets in één atelier in België. Iedere Achielle wordt op bestelling gemaakt. Je kiest je model en van daaruit begint het ontwerp. Zo kun je de kleur, type band, zadel, etc. zelf uitkiezen! Via de configurator op de Achielle website kan je alle mogelijkheden alvast bekijken. Wij helpen je graag verder om alle details te bespreken. Eenmaal je fiets besteld, begint de bouw; van buizen snijden tot aan het lakken. Enkele weken later kan je je eigen Achielle bij ons in de winkel ophalen.

Modellen

Bij Achielle zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan kiezen voor een volledig uitgeklede stadsfiets met een sportieve zithouding en een Sturmey Archer Duomatic versnelling, waarbij je door achteruit te trappen wisselt tussen je versnellingen. Hier heb je dus helemaal geen kabels.

Maar het is ook mogelijk te kiezen voor een complete stadsfiets, rechte zithouding, 8 versnellingen van Shimano Nexus en afgewerkt met verlichting met naafdynamo. Ook alle mogelijke combinaties tussenin zijn mogelijk.

Om de fiets volledig naar je smaak samen te stellen kies je uit meer dan 15 kleuren, Ook voor de spatborden en velgen kan je het kleur kiezen, alles in dezelfde kleur of toch kiezen voor een opvallend contrast.

Daarnaast kies je uit verschillende types verlichting, sturen, sloten, Brooks handvatten en zadels, banden, voor- en achterdrager, tot zelfs de ketting.

Belt drive

De Achielle modellen Oscar en Saar zijn uitgerust met een belt drive. Deze hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele kettingaandrijvingen. Een belt drive biedt een stille, schone en onderhoudsarme oplossing voor aandrijving van de fiets. In tegenstelling tot een ketting, hoeft een belt niet gesmeerd en gereinigd te worden, waardoor het onderhoud tot een minimum beperkt blijft. Bovendien gaat een belt veel langer mee dan een ketting en is hij niet onderhevig aan slijtage door vuil en stof. Het lage gewicht van de belt drive draagt bij aan de algehele efficiëntie van de fiets en maakt hem gemakkelijker te hanteren. Met een Achielle fiets met belt drive ben je verzekerd van een onderhoudsarme, betrouwbare en duurzame oplossing voor jouw fietsplezier.

Meer weten?

Vraag het een van onze vakmensen!